Логотип Facebook із посиланням на сторінку Facebook
Логотип YouTube із посиланням на канал YouTube
Логотип Telegram, посилання поки неактивне

Людям із порушенням зору

Запрошують донорів крові резус-негативної належності

Квітень, 7, 2023

У центрах служби крові чекають донорів крові резус-негативної належності.
Це потрібно, щоб мати сталі запаси усіх груп крові та резус-належності, ощадливо використовувати ресурси центрів крові і дати можливість невідкладно надавати допомогу усім пацієнтам в госпіталях і лікарнях.

Чому періодично виникає потреба у донорах крові саме резус-негативної належності?
Бо серед українців, як і серед всього населення Європи, не більше 14 відсотків мають кров резус-негативної належності. Відповідно і кількість донорів резус-негативного фенотипу невисока.
Ще одна причина: у найбільш критичних ситуаціях, при масивних крововтратах постраждалим з будь-яким фенотипом в якості першої дози можна застосовувати еритроцити або кров резус-негативної належності О (І) групи. Тобто, витрати компонентів крові саме резус-негативної належності зростають.

Щоб здати кров, слід зателефонувати до центру крові у вашому місті або найближчому до вас. Медики запропонують вам для здавання конкретний день і час, а також проінформують про підготовку до донорства.

Якщо ви живете далеко від центру крові, ви можете дізнатися коли виїзна бригада, яка проводить забір крові, працюватиме саме у вашому регіоні.

Актуальні телефони центрів крові за посиланням:
https://utcc.gov.ua/tsentry-krovi.