Логотип Facebook із посиланням на сторінку Facebook
Логотип YouTube із посиланням на канал YouTube
Логотип Telegram, посилання поки неактивне

Людям із порушенням зору

На базі КНП “Київської Міської Клінічної Лікарні Швидкої Медичної Допомоги” пройшов мультиорганний забір-серце, нирки, печінка

Вересень, 6, 2021

Вони ніколи не були знайомі. Їх рішення – подарувало шанс на друге життя двом дітлахам та двом дорослим чоловікам. На базі КНП “Київської Міської Клінічної Лікарні Швидкої Медичної Допомоги” пройшов ще один мультиорганний забір-серце, нирки, печінка.Донором стала молода дівчина.

Після констатації смерті мозку, батько дав згоду на трансплантацію. На роздуми йому знадобилася година.Координувала процес трансплант – координатор Украінського центру трансплант-координації Марія Кисіль-Загорянська.“ Організація забору органів ніколи не буде простою. Легко в такий день наступає тоді, коли вже дома, втомлена в нуль, починаєш отримувати повідомлення, де перші удари трансплантованого серця, де перші краплі сечі, де чотири життя було врятовано ТАКОЮ ціною і ТАКОЮ працею.

Я не знала тебе в свідомості, але я знаю твоїх рідних. У таких хороших людей, могла бути тільки дуже хороша ти.Дякую!”З новим серцем прокинувся 43 -х річний чоловік, трансплантація пройшла в Інституті серця.Трансплантацію нирок провели в Національному інституті хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалимова та НДСЛ “Охматдит”. Першу нирку отримала – 3-х річна дівчинка. Другу пересадили – 17 річному Дмитру. До цього хлопцю робили трансплантацію в Білорусі, на жаль через 3 роки вона відмовила. Операція з пересадки печінки триває в Національному інституті хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалимова. Велика подяка батькам за такий складний та героїчний вчинок та вічна пам’ять донору.