Логотип Facebook із посиланням на сторінку Facebook
Логотип YouTube із посиланням на канал YouTube

Людям із порушенням зору

Фахівці УЦТК, військові медики та почесні донори презентували Донорську платформу

Вересень, 6, 2024

Днями у Києві відбулася презентація онлайн-ресурсу “Донорська платформа” – donor.utcc.gov.ua. На цій платформі зібрано важливу і достовірну інформацію про донорство крові та її компонентів. І тільки на Донорській платформі можна отримати інформацію про наявність запасів груп крові та резус-належності у всіх регіонах країни. Ці дані оновлюються регулярно.

Дмитро Коваль, генеральний директор Українського центру трансплант-координації: “Це ще один крок до того, аби ще більше активувати добровільне безоплатне донорство крові. На цій платформі інформація зібрана і розміщена таким чином, що кожна людина може зрозуміти: донорство – це важливо, це безпечно і воно має стати регулярним. Кров можна і потрібно здавати 3-4 рази на рік”.

До презентації долучилися почесні донори, військові медики та активісти.

Ярослав Новосьолов – начальник відділу міжнародного співробітництва та протоколу Міністерства юстиції України. Він розповів, що регулярно організовує у відомстві корпоративні донації, на які приходять здати кров до 300 людей. Як активіст і донор, закликав українців не прив’язуватися до якихось особливих днів чи подій, а здавати кров регулярно і пропагувати донорство серед своїх колег.

Також про важливість донорства крові говорили Вікторія Ковач, керівниця медслужби З-ї ОШБ, Іванна Коваль, співзасновниця ГО “Агенти крові”, Євген Гольдич, киянин, який здавав кров і компоненти 113 разів.