Логотип Facebook із посиланням на сторінку Facebook
Логотип YouTube із посиланням на канал YouTube

Людям із порушенням зору

Роботу підрозділів рекрутингу донорів обговорювали на тренінгу з міжнародною участю

Вересень, 17, 2024

У всіх центрах крові будуть створені підрозділи рекрутингу донорів. Це передбачено Стратегією розвитку добровільного безоплатного донорства крові та компонентів крові на період до 2028 року.

Навчанню фахівців центрів крові з усіх регіонів був присвячений тренінг з міжнародною участю “Створення сприятливого середовища для розвитку добровільного безоплатного донорства крові та компонентів крові”. До проведення тренінгу долучилися представники профільних громадських організацій.

Вивчення зарубіжного досвіду та обмін напрацюваннями між колегами з усієї України допоможуть впровадити уніфікований підхід до роботи рекрутерів, які залучають донорів.

Підрозділи рекрутингу забезпечуватимуть:

  • постійний контакт з потенційними та регулярними донорами крові;
  • розробку та впровадження комунікаційних стратегій і кампаній по залученню добровільних безоплатних донорів;
  • створення на майданчиках донацій крові умов, які відповідають очікуванням і потребам тих, хто приходить донувати;
  • співпрацю з громадськими організаціями, які працюють задля розвитку добровільного безоплатного донорства.

Олександр Сергієнко, заступник генерального директора СДУ “Український центр трансплант-координації”: “Наше найголовніше завдання – зробити так, щоб системна робота центрів крові призвела до повноцінного управління фондом регулярних донорів в Україні. Щоб досягти цього, як і у всьому цивілізованому світі, ми рухаємося у напрямку добровільного безоплатного донорства на регулярній основі. Роль підрозділів рекрутингу є особливо важливою – вони мають налагодити з донором таку співпрацю і створити для нього такі умови, щоб він відчув важливість своєї місії та шанобливе ставлення до нього і прийняв рішення про регулярне донорство. Тільки такий підхід допоможе нам досягти кінцевого результату – щоб кожен пацієнт в Україні, який потребує послуг трансфузії, міг отримати їх вчасно і відповідно до потреби”.