Логотип Facebook із посиланням на сторінку Facebook
Логотип YouTube із посиланням на канал YouTube

Людям із порушенням зору

Догляд за волоссям

Серпень, 24, 2023

Прийом препарату Преднізолон може негативно вплинути на здоров’я волосся. Використання лосьйонів, тонування, фарбування або освітлення волосся може призвести до його ламкості. Рекомендується звернутися за консультацією до лікаря перед проведенням процедур по завивці або фарбуванню волосся.

Лікарський засіб Програф (Такролімус), що використовується для попередження відторгнення органів при трансплантації, може призвести до випадіння волосся. Циклоспорин та Преднізолон можуть, навпаки, спричиняти надмірний ріст волосся на обличчі, особливо у жінок.

Для видалення надмірного волосся можна використовувати спеціальні креми для депіляції. До використання варто перевірити свою реакцію на них, дотримуючись інструкцій на упаковці. Варто пам’ятати, що такі засоби можуть викликати подразнення очей, губ та слизових оболонок, тому їх слід застосовувати обережно.

Інший варіант – це відбілювання волосся. Однак перед застосуванням будь-яких засобів або процедур рекомендується проконсультуватися з фахівцем, особливо якщо у вас є проблеми або ви приймаєте лікарські препарати.