Логотип Facebook із посиланням на сторінку Facebook
Логотип YouTube із посиланням на канал YouTube

Людям із порушенням зору

Перелік аналізів та досліджень після трансплантації

Серпень, 30, 2023

Їх слід проводити регулярно навіть після виписки зі стаціонару, аби визначати стан здоров’я, виявляти інфекції та ранні ознаки відторгнення. План обстежень складає лікар, але, зазвичай, це будуть такі дослідження.

Для оцінки функціонування органів виконуються різні аналізи крові. Загальний аналіз дозволяє отримати загальну інформацію про стан організму. Біохімічні тести вказують на функцію печінки, нирок та інших органів. Тести на електроліти допомагають контролювати рівень різних речовин у крові, таких як солі та мінерали. Також важливо визначити наявність інфекцій, які можуть передаватися через кров. Крім того, проводиться вимірювання концентрації імуносупресивних препаратів, щоб контролювати їх ефективність та уникнути передозування.

УЗД використовують, щоб побачити розмір органів і кровотік.
Рентгенівські знімки перевіряють ранні ознаки інфекції.
Біопсія – це медичне дослідження, яке передбачає вилучення клітин або тканин для дослідження на ознаки пошкодження або захворювання.
Тестування молекулярної експресії AlloMapTM – це неінвазивний аналіз крові для реципієнтів серця, який використовують для моніторингу активності певних генів у білих кров’яних клітинах для визначення ризику гострого відторгнення клітин.
Електрокардіограма та ехокардіограма допомагають контролювати роботу серця.
Тести легеневої функції (PFT) вимірюють, наскільки добре легені вбирають і видихають повітря та наскільки ефективно вони передають кисень у кров.

Вам також може знадобитися проводити кілька тестів на регулярній основі вдома. Хоча конкретні тести відрізняються для кожного органу, тести, які є дуже важливими для контролю за здоров’ям кожного пацієнта після трансплантації, включають температуру, вагу, артеріальний тиск і пульс.